Jaarrekeninglezen

Krijg bijles voor het vak jaarrekeninglezen voor de beroepsopleiding advocatuur. Het struikelblok voor velen. NIet iedereen zit lekker in de debet en credit kwesties. Op een heldere manier, geredeneerd vanuit het tentamen, bereiden wij jou voor op de toets. Speciaal voor dit vak vragen wij jou om vroeg contact op te nemen. Sommige mensen moeten echt beginnen vanaf het begin en dat betekent ook een andere manier van studeren. Wij helpen jou graag met bijvoorbeeld het aanraden van literatuur die echt begint bij het begin. 

Opbouw

Voor het vak bijles Jaarrekeninglezen is de opbouw als volgt:

  1. Jaarrekening, Balans en Verlies en Winstrekening
  2. Kasstroom, toelichting, bestuursgegevens en overige gegevens
  3. Waarderingsgrondslagen, bepalingen rond jaarrekeningen
  4. Consolidatie, fiscale jaarrekening en kengetallen
  5. herhaal en examentraining dag

Werkwijze

Tijdens de cursus wordt aan de hand van presentaties de stof uitgelegd voor zover deze relevant is voor de beroepsopleiding. Geen academische uitstapjes maar puur uitleg richting de toets. De stof is opgedeeld in delen en telkens worden vragen gemaakt en eventueel uitgelegd. Grofweg de helft van het tentamen kan je gewoon voorspellen. Doel van het oefenen van de gesloten vragen is om een aantal zekerheidjes in te bouwen. Vragen die je zeker goed gaat maken. Dat heeft ook meteen een ander voordeel en dat is de factor tijd. Als je een aantal vragen binnen 30 seconden kan beantwoorden, heb je meer tijd om de overige vragen goed te beantwoorden. Ook bij de open vragen kun je een aantal vragen van te voren voorspellen. Dat gaan we dus ook doen en die bereiden we goed voor. Leer bepaalde vragen volgens bepaalde schema’s te beantwoorden.

Kort gezegd: uitleg op de theorie en training voor de tentamenvragen.

Herhaling en Tentamentraining 

Kort voor de toets organiseren wij een hele dag toetstraining. Alle stof komt op hoofdlijnen in sneltreinvaart voorbij en tevens oefenen we héél véél vragen. In tegenstelling tot de andere dagen staat hier het consumeren voorop. Net het laatste puntje op de i zetten. We starten om negen uur in de ochtend en eindigen ergens in de avond. Tussendoor zorgen wij ervoor dat het energielevel op peil blijft. Oftewel voor eten wordt gezorgd! 

Duur

De reguliere cursus heeft een omvang van 4 dagdelen. Een dagdeel bestaat 3 tot 4 uur per bijeenkomst. De toetstraining is een hele lange dag. We beginnen in de ochtend en gaan door totdat we klaar zijn! 

Literatuur

De docent zal je per onderwerp ook literatuur aanbevelen.

Ga zelfverzekerd de toets in!

Een goede voorbereiding is simpelweg het halve werk. Dat geldt niet alleen bij de voorbereiding van een zitting maar ook bij de voorbereiding van de toetsen. Ook met de bijlessen krijg je een goed toetsresultaat echt niet cadeau. Als stagiaire zal je zelf ook heel hard aan de bak moeten om voor dit vak te slagen.  Met de bijlessen vergroot je net even jouw kansen. Net die paar punten meer waardoor je wel kan slagen. Net dat kleine beetje extra. En dat geeft zelfvertrouwen!

Onze prijzen

Onze prijzen bedragen € 250,– per dagdeel per persoon voor de groepslessen (maximaal 6  personen) en € 150,– per uur voor 1 op 1 lessen.  De cursus bestaat uit 4 dagdelen. Indien de lessen in de avond plaatsvinden, verzorgen wij tevens kosteloos een maaltijd. Indien de cursus door meerdere personen (in overleg) wordt geboekt, zal er een aanzienlijke korting worden gegeven! Tijdens de toetstraining dag kunnen er meerdere deelnemers zijn en is er afhankelijk van het aantal deelnemers een alternatieve locatie. De kosten voor de toetstraining bedragen € 400,– per persoon. Voor kantoren is het mogelijk om een inhouse training te boeken. Wij zullen u dan een passende aanbieding doen.

Aanvang reguliere cursus: tweede week oktober op dinsdag de 9e oktober en zondag 13 oktober 

Data toetstrainingen: 

Vanaf 9 november (meerdere dagen mogelijk)
Locatie : Amsterdam Noord of op locatie
Start tijdstip: 09.00 uur (tot begin van de avond). 

Contact opnemen

Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Ook kun je ons bellen op:

020 2159395

    Ja ik heb interesse!

    Even bellen?